Befriad

Vilken befriande känsla jag vaknar med idag! Hela helgen har jag varit så fast i mitt ego. Jag har inte velat acceptera livet på livets villkor.  Jag har varit som en liten flicka som ligger på golvet och skriker, jag vill inte.  Även om jag egentligen har velat att komma ur detta.

Idag kan jag se och känna att det här är livet. Det blir inte som jag vill. Och det blir ännu bättre.

Min lösning tänkte jag var att skriva ett 4e steg. Min sponsor svarade att eller släppa taget. Ha! Det där hade jag inte tänkt på igen! 

Så här är det för mig i alla fall. Jag är en obotlig alkoholist och jag behöver andra för att kunna avslöja och reducera mitt ego.

Så idag känner jag mig fri från irritation, ilska, bitterhet och självömkan. Den där självömkans mantel är ofta osynlig för mig men tynger ner hela mig.

Tack gode Gud! För det är helt klart att jag inte gör detta själv.  Jag var ju besatt av att dricka. Under hela helgen har jag inte haft ens en enda tanke på dricka. Vilket mirakel!

Det är smärtsamt att leva ibland. Men jag tror att det är så för alla människor, inte bara för mig som alkoholist.  I min smärta börjar jag jämföra mig med andra och bitterheten tar över. Den vägen är inte kul. Tack och lov finns det en lösning på alla mina problem, ett andligt handlingsprogram, AA:s 12 steg.

Gud är god. Gud är så mycket större än jag någonsin kommer att förstå! Som en fantastisk vän beskrev: Han är mycket större än alla mina känslor och den samma igår, idag och imorgon.

Gud, jag överlämnar mig till dig för att du ska göra med mig som du vill. Befria mig från mitt egos slaveri, så att jag bättre kan utföra din vilja.
Befria mig från mina svårigheter,  så att segern över dem kan bära vittnesbörd till dem jag vill hjälpa. Om din kraft, din kärlek och ditt sätt att leva. Må jag alltid handla enligt din vilja.

Ske din vilja,  inte min!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s