Fortsatt andlig utveckling

Jag funderar på det här med att bli sponsrad, vägledd genom dom 12 stegen, AA:s lösning.  Jag behöver påminna mig om hur min sponsor har väglett mig, nu när jag själv vägleder andra. 

Jag tänker på att jag är inte som min sponsor, utan behöver hitta mitt sätt att sponsra genom mina egna erfarenheter och sanningar. Det här tror jag är en mognads process.

Det blir nästan som att hitta sig själv igen. Tillsammans med Gud. Wow! Så spännande!

Jag känner ett enormt tacksamhet och lycka för att få vara en del i andras liv och genom mina egna erfarenheter kunna bidra. Denna del av tredje stegs bön: ” Gud, befria mig från mina svårigheter, så att segern över dem kan bära vittnesbörd till dem jag vill hjälpa.” Oavsett vad jag går genom och hur jobbigt det än må vara, kan jag ha en tillit till att det kommer att vara till nytta för någon annan.

Jag tänker att min sponsor är som en lärare.  Hon dök upp när jag var redo. Hon ger mig inga lösningar men genom sina egna erfarenheter ”puttar” mig åt rätt håll, öppnar dörren. Jag får själv erfara och uppleva mina egna sanningar och aha’n. Ta mig in genom dörren.

Allting handlar om min villighet,  öppet sinnelag och ärlighet. Att jag vill även när jag inte vill. Det är jag som gör handlingarna. Med villigheten och kraften från min Gud.

Det här behöver jag bli påmind om när jag vägleder andra kvinnor. Jag levererar inga lösningar. Jag är inte ansvarig för någon annans tillfrisknande. Jag vill endast dela med mig av det jag har gjort och upplevt. Hur jag har arbetat mig genom dom 12 stegen och hur jag arbetar för dem dagligen. Jag kan visa dörren och hjälpa att öppna den men mina sponsier behöver själva ta sig in.

Jag är inte Gud. Jag vet inte vad som är bra/bäst för någon. Jag kan inte få någon nykter/att tillfriskna. Det är Guds uppgift. Jag tror däremot att det är meningen att jag ska vara en kanal till Gud. Och för att jag ska kunna vara där, behöver jag ta hand om mig själv och mitt ego.

Fantastisk lördag morgon!  Jag får börja min dag med ett 11-stegs möte och sedan göra service på Regionmötet. Många möten mellan möten! Känner mig så rik!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s