10e stegs funderingar

Lite kvällstankar om tionde steget. Jag förstod inte i början av mitt tillfrisknande att det var det jag gjorde. Jag hade svårt att greppa steg 10.

Däremot ringde jag min sponsor nästan varje dag och många dagar flera gånger om dagen. Det var så snurrigt. Livet var snurrigt. Min hjärna var snurrig. Jag hade ingen aning om vad  jag kände.

Så jag ringde och berättade. Och varje gång kom jag ur det. Jag kunde se mig själv med hjälp av min sponsor. Och häri ligger lösningen. 

Idag när jag sponsrar andra kan jag förstå om de inte förstå och berätta att det gör inget, för det funkar ändå om jag bara gör det. Om jag tar hjälp.

Jag har ingen aning hur det kommer sig att jag har ringt min sponsor hela tiden. Jag bara gjorde det och bara gör det även idag. 

Jag tror utan att veta, att det här är nåden genom att jag överlämnar mig till Guds omsorg.

Tidigare i mitt liv pratade jag med alla om allt. Jag fick lika många svar och råd. Men jag litade bara på mig själv. Trots att jag ändå inte litade på mig själv.

När jag kom till AA och genast skaffade mig en sponsor,  beslutade jag mig att bara vända mig till min sponsor i början. Jag fick se att det var mina karaktärsdefekter som styrde mig att prata med alla om allt. Så ville inte Gud att jag ska vara. (Resultat av steg 4-9)

Idag kan jag ringa någon av mina systrar i AA gemenskapen och säga att jag behöver lämna över ett tionde steg. Idag har jag egna erfarenheter av skillnaden på steg 4 och 10. Men tidigare gjorde jag det utan att förstå att det var det jag gjorde.

Det är det magiska med AA:s lösning enligt min erfarenhet. Jag behöver inte förstå, bara göra. Jag behöver inte tycka om det eller en vilja göra det, bara jag gör det. Villighet, öppet sinnelag och ärlighet. Allt som krävs.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s