Julen är tid för försoning

Vilken nåd att få vakna nykter och tillfrisknande till ännu en julafton! Så tacksam att även ha fått släppa taget om hur en jul borde vara. Förväntningar, vädret, maten, julklappar, vem som ska vara med. Och istället vakna med kärlek och tacksamhet och vara ensam med Gud den första timmen i bön och meditation. I nåden. 

I år finns min pappa inte hos oss för första gången. Julen har alltid varit en speciell tid för honom. Idag kan jag minnas honom med kärlek, tolerans, acceptans och till och med respekt. Idag kan jag leva i försoning. Han var ju bara en människa han med, en alkoholist som jag. Men han var en av dom som inte ville eller inte kunde ta emot lösningen.

Idag tänder jag ett ljus för min pappa och min släkt. Jag tänder även ett ljus för alla dem som inte klarade sig, som inte hade förmågan eller inte fick ta emot AA:s lösning till alkoholism. Jag ber för alla som fortfarande lider, alla som har ont, alla som är ensamma eller är på flykt.

Jag är så tacksam för AA. Endast av Guds nåd just jag sitter här. Det är inte jag själv. Gud inkludera alla i din nåd.

Jag önskar er alla en fridfull magisk jul!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s