Om service och tjänande

Sitter på bussen på väg till en dag med AA-gemenskap. Jag har gått upp kl 6 på en lördag. Och jag är så otroligt tacksam för det!

När jag hittade en sponsor och började med stegarbetet, valde att arbeta för mitt tillfrisknande, började jag med service också.

Vad är service som vi pratar om i AA? För mig är det lika viktig del i mitt tillfrisknande som att ringa min sponsor,  handla i programmet eller gå på möten. För mig handlar det om att göra någonting för andra utan att förvänta sig någonting tillbaka. Och det handlar om att bidra till att AA ska finnas kvar.

Det kommer inte att finnas några möten, böcker, konvent, nykomlingar eller sponsorer om vi inte tillsammans hjälps åt att koka kaffe, öppna lokaler, sälja böcker, gå ut med information om att AA finns och berätta om lösningen.

Service för mig är tjänande. Ett av dom tre benen i mitt tillfrisknande, i lösningen, medicinen för min dödlig sjukdom. Personlig tillfrisknande  (12 steg), enighet  (12 traditioner ) och service (12 koncept ). Jag behöver alla dessa tre för att inte dö.

Därför sitter jag på bussen nu och åker en timme tidigt på morgonen på en lördag och känner mig enormt välsignad. Jag bidrar till att AA alltid ska finnas till hands när någon ber o hjälp. När min dotter och hennes barn behöver AA. Jag arbetar för mitt tillfrisknande, att jag en dag i taget får vara nykter.

Min sponsor har alltid gjort mycket service. Jag har följt hennes väg. Jag har gjort likadant. Precis som med dom 12-steget. Jag valde att göra som hon har gjort. Mitt sätt att leva tog mig till att vilja dö. Det fungerade inte. Hennes sätt verkade fungera så jag gjorde likadant.

Jag har inte ångrat mig en dag. Att får vara med i detta liv. Ärlighet, kärlek, tjänande, osjälviskhet och gjädje! Jag lovar du vill inte missa det!

Jag vågar inte annat. Jag kan ärligt säga att jag arbetar för alla dom 3 benen. Och det är kul!

Jag har fått lära mig saker som jag trodde att jag aldrig skulle lära mig. Jag har fått så många nya vänner. Jag får osjälviskt göra saker för andra utanför AA också! Det jag lär mig i AA får jag ta med mig utanför AA:s dörrar också. Det är nåd. Att få leva i kärlek, tålamod, tolerans och vänlighet.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s