Rädslor och lösningen

Att lyssna på Gud. Och min villighet att följa Guds vilja med mig.

När jag har inventerat mina rädslor, som jag gjorde precis. Hade inte ens förstått igen att jag var rädd men väl efter meditationen fick jag insikt om det och skrev ner dom. Så när jag har fått dom ner på papper, frågat mig själv varför är jag rädd och skrivit ner det också, sitter jag och ber Gud visa mig hur jag ska vara istället. SB s. 91.

Jag skriver ner Guds vägledning för varje rädsla. Oavsett vad jag tycker om den. Ibland har jag ingen aning o vad det betyder och ibland kommer samma svar.

Nästa steg är att jag ska bli villig att lite på och följa den. Att när den rädslan dyker upp igen, ska jag göra som Gud har väglett mig och inte som jag tidigare har gjort dvs gå på självtillit och fortsätta vara rädd. Ibland kan det ta tid att jag ska bli villig till att låta Gud befria mig från allt detta, SB s. 97. Eftersom jag inte är modig nog eller inte litar på Gud tillräckligt för att vara beredd att följa hans vägledning. 

Min erfarenhet är dock att jag varje gång till slut blir villig till detta då min smärta att fortsätta vara kvar i det som är blir så stor eller rädslan att dricka är tillräckligt stark.

När jag har kommit över min egen vilja, när Gud har förberett mig till nästa steg, följer jag bönen på SB s.97: ” Min skapare,  jag är nu villig att överlämna mig helt till dig,  både det goda och det dåliga i mig. Jag ber dig att du nu  avlägsnar alla brister i min karaktär, de som hindrar mig från att vara till nytta för  dig och för mina medmänniskor. Ge mig styrka att, när jag går ut härifrån, utföra dina befallningar. Amen. ”

Jag ska även ringa min sponsor och prata med henne, steg 5 SB s. 94. Oftast pratar jag med min sponsor omgående efter 4:e steget men ibland hinner jag själv med steg 6 och 7 innan vi har en möjlighet att prata. Detta började jag först när jag hade levt i AA:s lösning över ett år.

Jag tänker på steg 8 och 9. Här frågar jag Gud hur min gottgörelse / förändring ser ut. När jag inte har skadat någon annan, blir min gottgörelse ofta att vara / leva min förändring. Leva min gottgörelse. Att när min rädsla dyker upp igen, för det för den, skall jag agera som Gud har visat mig.

Enkelt! Men inte lätt. Jag kan inte förändra mig över en natt och allt på en gång. Jag för mitt bästa att följa programmet och följa min Guds vilja.

Genom Guds nåd har jag fått vara befriad av besattheten att dricka över 2 år. Jag har fått ett liv bortom mina vildaste drömmar. Jag har alltid en lösning om jag vill ta emot den. 

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s