Ett försök att fixa mig själv

Det går att försöka fixa sig själv med AA:s 12 steg med!

Innan jag kom till AA hade jag försökt på många olika sätt att fixa mig själv.  Att slippa må dåligt. Känna smärta.

Jag tränade, dejtade, flyttade, shoppade, bytte jobb, bytte kompisar, gick på diet, gick i terapier och kurser.

Ingenting hjälpte. Jag mådde fortfarande inte bra och slapp inte smärtan och lidandet.

Med AA:s 12 steg har jag fått ett nytt liv. Jag mår bra och jag behöver inte lida.

Men smärtan kommer och går, det ingår i livet och i det andliga livet särskilt. Utan den smärtan och att inte smita ifrån den, växer jag inte.

Så jag fick min första erfarenhet häromdagen att jag har försökt fixa mig själv med programmet.  Att fly genom att inventera. Inte att jag inte ska göra det och se ärligt på mig själv, men inte genom att tänka att en inventering fixar mig, min smärta. 

Istället för att försöka lösa, fixa mig kan jag faktiskt vända mig till Gud. Ja, just det! Det är ju Gud som gör för mig det jag inte kan göra själv. När jag börjar kontrollera saker och fixa och dona, ska jag lägga ner armarna och be Gud att ta över och visa mig hur jag ska vara. Vad är det jag behöver se.  För jag är ju faktaiskt inte sönder, eller fel. Jag behöver inte lagas eller fixas. Jag behöver lita på att allt är precis som det ska vara, just nu.

Så en erfarenhet rikare igen har jag släppt in Gud och axlarna har sjunkit och jag kan vila i Guds famn. Jag kan vara i tillit.

Jag är maktlös inför mig själv också! 

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s