Hur använder jag steg 2…

i alla mina angelägenheter. Att jag forsätter att tro eller vara villig att tro att Gud kan göra för mig det jag inte kan göra själv.

Att jag om och om igen är villig till att ha tillit. Ta hand om mina rädslor som SB föreslår. Villig att tro på att en kraft större än mig själv kan återge mitt förstånd. Att jag ber om hur Gud vill att jag ska vara istället och sedan beslutet att vara villig att handla så. Steg 6 och 7.

Jag tvekar. Plötsligt litar jag inte på Gud helt. Jag börjar med mina egna små planer och uträkningar. Går på min självtillit iställer för tillit till Gud. Och det funkar inte. Jag fortsätter att vara rädd.  Jag blir rastlös, missnöjd och lättirriterad.

Och sedan får jag insikt om vad jag håller på med igen och kan kapitulera, IGEN!

Så här håller det på för mig i alla fall. Om och om igen. Med alla saker i mitt liv. Så länge Gud anser att jag behöver det. Tills Han har förberett mig till det han behöver mig till.

Så igen, det handlar fortfarande inte om mig. Utan hur jag ska kunna vara till största nytta för Gud och för mina medmänniskor!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s