Oberoende av andra

Ur dagliga reflexioner 14 februari:

” Denna idé borde etsas in i medvetandet på varenda människa – att hon kan tillfriskna oberoende av andra. Enda villkoret är att hon förlitar sig på Gud och gör rent hus med gamla föreställningar. ”

För mig handlar det här om att jag här och NU kan tillfriskna oavsett hur mitt liv ser ut. Jag ska inte först fixa det och lösa det och sedan kan jag börja med stegen.

Jag hade inte tid att vänta. Mitt liv var kaotisk, jag kunde inte stå ut med mig själv nykter! Jag stod inte ut! Det fick mig ner på knäna och släppa in Gud, så som jag kallar min högre kraft. Att all min kraft jag hade,  min intelligens och min vilja räckte inte till att hålla mig nykter. Jag kunde inte att inte börja dricka igen.

Men där och då och varje dag sedan dess släpper jag mina förväntningar,  allt jag tror mig veta,  allt jag tror mig kunna. Jag är maktlös, kraftlös inför min sjukdom alkoholism, inför mig själv, inför och för andra människor. Och det är helt ok! Egentligen, det är underbart att inte behöva veta och få luta sig mot någonting större som bär mig. Skrämmande ofta, ja, men så befriande!

Allt får ut på att släppa taget. Frigöra sig. Inte samma som att ge upp. Utan mer som att öppna upp. För kärleken.

Jag är nykter en dag i taget, inte bara för min egen skull , utan för att Gud ska kunna använda mig till sina planer och för att föra budskapet vidare till den alkoholist som fortfarande lider. Alla behöver / har rätt att få höra och veta att det finns en lösning till den här frukstanvärda progressiva dödliga sjukdom!

Ur dagliga Reflexioner 14 februari:

” Tar jag mig tid att dela med mig av min tro och de gåvor jag fått till andra? ”

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s