Till verket

Dagens dagliga reflexioner, s. 52, är fantastisk! ” Att fantisera om dem, diskutera dem, predika om dem eller hyckla om dem fungerar inte alls. Jag förblir ett olyckligt och bortförklarande torrlagt fyllo. ” Verkligen hårt kan tänkas! Men texten fortsätter med: ” Genom att gå till verket och tillämpa de tolv stegen i alla mina angelägenheter får jag ett liv som överträffar mina vildaste drömmar. ” Vill du ha det? Jag vill!

Det fina med allt detta är, att det blir bättre och bättre. Desto mer jag använder stegen i alla mina angelägenheter (går till verket), desto bättre blir livet. Dagens Mod att förändra s. 46,  Al-Anon:” Vi talar en del om att arbeta i programmet. Vad vi egentligen gör är att tillämpa det vi lär oss. Det är som att lära sig ett nytt språk. Eleverna läser böcker och går på lektionerna, men detta ger dem endast teoretiska kunskaper. ”  Ja, precis så har det varit för mig. Jag har fått lära mig ett helt nytt sätt att leva. Det gamla sättet fungerade inte.

Mod att förändra s.46 fortsätter: ” Vi tillbringar tid med människor som talar Al-Anons språk, speciellt de som verkligen ägnar sig åt att tillämpa Al-Anons principer i sina egna liv. Vi fortsätter att lyssna, läsa och lära oss. På så vis kommer Al-Anons livsstil att sjunka in tills den blir en del av oss. ” Ja, wow! Så här är det verkligen med AA. ” Men att verkligen lära sig använda denna kunskap tar tid, tålamod och ansträngning. ” 

Så påminnelse för mig själv är mindre prat och mer action. Det är ju ett dagligt handlingsprogram vi har i AA. Vi har tydliga instruktioner i SB om vad och när jag ska göra vad. Om jag vill ha det som står som resultat och löften. Om jag vill leva.

Vi är vad vi gör om och om igen. Briljans är då inte handling, utan vana.

Aristoteles

2016-05-04-06-10-37

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s