Ske din vilja

” Innan jag får problem, innan jag öppnar munnen för att reagera, förlorar mig i överdrivna analyser av någon annans uppförande eller oroar mig för framtiden, kan jag Stanna. Sedan kan jag Titta på vad som pågår och min roll i det. Därefter kan jag Lyssna efter andlig vägledning, som kommer att påminna mig om mina möjligheter och hjälpa mig till hälsosamma ord och handlingar. ”

Ur Al-Anon Mod att förändra 4.3.

Att släppa in Gud. Stanna, titta och lyssna. Mitt ego har alltid bråttom att reagera,  att inte gå miste om något eller få omedelbar tillfredsställelse. Det är inte mitt sanna jag.

Men jag var oförmögen att släppa in Gud innan jag kom till AA. Jag reagerade omedelbart på allt med olika känslor. Såg inte min del alls i något och allra minst tänkte på Gud. Eller tålamod!

” Nyckeln till all andlig tillväxt är en villighet att förändras till det bättre och därefter visa oförtruten villighet att undantagslöst axla det ansvar detta innebär. ”

Ur AA Dagliga reflexioner 4.3 samt Som Bill ser det s.115.

Jag behöver fortsätta min resa med AA. min sjukdom förvinner inte efter en andlig upplevelse eller genom att jag kapitulerar inför alkoholen.

För mig är det som en nedåtgående rulltrappa, om jag stannar upp, åker jag neråt. Förlorar det jag hade fått. Men om jag fortsätter att traska på, kommer jag uppåt, vidare. Alltså jag fortsätter att arbeta i dom 12 stegen som är AA:s lösning för sjukdom alkoholism.

Jag behöver villighet att dagligen göra det som Stora boken föreslår. Det står väldigt tydligt vad jag ska göra, när och hur. Om jag inte låter min sjukdom och mitt ego att krångla till det.

För att få den villigheten, överlämnar jag mig till mig högre kraft,  som jag kallar för Gud, direkt innan jag går upp från sängen. Jag ber 3 stegs bönen, SB s. 86. Jag fortsätter under dagen att lämna över mig, ske din vilja inte min.

Jag tror att detta är det som låter Gud att verka genom mig. Jag är villig att släppa taget och låta Gud ta över. Och genom detta, får jag en dag i taget tillfriskna och ta del av ett liv bortom mina vildaste drömmar! 

Tack gode Gud! Tack gode Gud för AA! Hoppas du hittat det jag har hittat. Ta det du vill ha och lämna resten. Fråga dem som har något du vill ha, de berättar mer än gärna hur de har gjort! 

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s