Triumfbåge

Jag fick besöka kära vänner i somras där det även finns möten på sommaren. Jag kände mig så välkommen och hemma, en i gemenskapen. Så är det i AA.

De frågade om jag ville ta stegen. Jag undrade lite men svarade att självklart! Vi gick bakom huset och jag blev visad 12 stenplattor som jag skulle följa. I slutet fanns en trädgårdsbåge som en triumfbåge genom vilken vi vandrar till friheten. 

Så vackert och fint!  Andlighet och gemenskap genom och för att jag har en dödlig kronisk progressiv sjukdom. Jag är så enormt tacksam att jag har fått allt detta! Var skulle jag vara utan min sjukdom alkoholism? Det vill jag inte ens tänka på.

Jag är tacksam att vara alkoholist. Att ha beroendesjukdomen. Genom min sjukdom har jag fått något som alla inte får. Ett helt nytt sätt att leva!

Dagen dagliga reflexioner talar om Slutsten. Så står det idén amerikanska boken s. 62: ” This concept was the keystone of the new and triumphant arch through which we passed to freedom. ”

Tredje steget är inte det viktigaste men utan det faller allting. Att jag väljer att låta Gud göra som han vill med mig, låser alla andra stenen  (stegen).

Så jag ber varje dag Guds hjälp och villighet till att fortsätta med min resa. Jag behöver kapitulera och erkänna min maktlöshet varje dag. Jag behöver lita på min Gud och välja, ta ett beslut om att låta Gud göra sitt och arbeta med min vilja så att den hamnar i samklang med Guds.

Tack gode Gud för nåden! Tack gode Gud för AA!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s