Stolthet – gå emot eller inte?

Ytterligare en fantastisk äldre inlägg som jag vill dela med er!

Stolthet? Vad är det? Är det inte ett skydd av egot och bottnar i en mängd olika rädslor? Jag kan i alla fall se en hel radda rädslor i mig. Rädslor som jag är helt redo att gå emot, för det tror jag verkligen är Guds vilja. Men det här med 022stolthet…blir lite förvirrad och är kvar i tankar om att FÖRSTÅ…Snacka om att krångla till det. Om jag ser det här rädslorna, jag har handlat enligt programmet för att få fram hur Han vill att jag skall vara, så har jag ändå kvar en känsla av motstånd. Varför? Vill jag inte? Men är jag inte villig att göra så som Gud visar även om jag inte vill?

Stolthet – det är för mig en del av mina karaktärsdefekter – som drar igång när jag är rädd. Stolthet är, tror jag,  något inuti mig som jag försöker skydda. I mitt eget fall vill jag skydda mig från att bli sårad, skydda mig från att få avslag – kanske kanske jag kan få en känsla av ont – att jag inte blir vald, att jag inte duger – men helt ärligt , både i mitt huvud och mitt hjärta, förstånd och känsla, så har jag min egen känsla av duglighet och värde – jag är värdefull. Och älskad. Precis som jag är. Alltid. Den självkänsla som för några år sedan var körd i botten är på många sätt stundtals helt reparerad.

Jag har bett Gud visa mig hur han vill att jag skall vara – ärlig, sann, varsam om mig. Men det som står helt klart framför mig är att jag är i en ny fas på något sätt, kan inte riktigt beskriva…Jag känner en enorm tillit till Gud och programmet. Och känner sååå mycket kärlek inuti mig. Låter så saligt, så otroligt svårt att beskriva.

Att uppnå en utopi: leva ett fritt liv, lycklig, glad och sann – jag hade ingen aning om hur det här nya livet skulle se ut! Jag kunde inte för en sekund tro att jag skulle komma ur det mörker som omslöt mig för 2 1/2 år sen…Inget annat än ett mirakel…Ingen aning om att det skulle vara så här fantastiskt. Jag är helt redo att prova mina vingar, men SKA jag? Jag har verkligen försökt att lyssna, jag har gjort det jag ska i programmet, delat, fått speglat mig och svaret: LEV! Våga. Prova.

Så vad gör jag nu? Skydda egot? Invänta? Ta det lugnt? Gå emot? Handla?…Kommentera gärna!! Om ni kan, om ni fattar…Min egen erfarenhet säger mig: Rädsla = Gå emot. Och vad är egentligen det värsta som kan hända? Ett nej. Men då är jag i alla fall fri. ❤ ”as I trudge the road to happy destiny”.

Kram och kärlek härliga fredag, en snurris denna morgon pga en helt otroligt bok som gör mig trött och förvirrad. Och en del annat 😉

vitamin-d-sunlight-21366503

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s