4e stegs inventering

4e stegs inventering

När ska jag göra en inventering?

För mig är det ibland inte helt tydligt om jag ska skriva en inventering eller om den är ett sätt för mig att försöka antingen fixa mig själv på något sätt eller min känsla. Alltså mitt ego använder sig av programmet. Den du! Men vi har ju hört det förut, listig, falsk och stark.

Det som har hjälpt mig, är att i första hand inte inventera. Med inventering menar jag här steg 4-9. Ni får ha i åtanke det att jag har använt programmet väldigt disiplinerat och intensivt över 2 år. För att låta Gud visa mig vägen och inte mitt ego, har jag följt detta. Och när jag inte har försökt fixa mig med en inventering har jag släppt in Gud och låtit honom att göra sitt.

Sitter jag däremot fast, kan inte få fast all snurr och det fortsätter flera dagar trots att jag har använt alla dom andra stegen 😄 kommer det oftast till mig utan att jag behöver forcera det, att nu är det dax att sätta sig med en penna och ett block.  Här använder jag min sponsor också, att tala om för henne vad jag ska göra. Ytterligare ett sätt att skapa tid och utrymme för Gud att vägleda mig. 

Sedan är det bara att göra. Oftast så vill jag.  Jag älskar att se på mig själv, avslöja mitt ego. Även om det gör ont många gånger. Dom gångerna jag inte vill så vill jag ändå 😃 alltså villigheten tar över mitt egensinne.

Harm då. Vad betyder det? Ett ord som jag inte hade en aning om när jag kom till AA. Jag trodde att det bara innehöll ilska, irritation och bitterhet. Att jag skulle vara arg på någon. Det engelska ordet resentment beskriver det mycket bättre tycker jag. Eller återuppspelning. Tankar, känslor, förnimmelser, personer,  platser, situationer som går runt, runt i mitt huvud och skapar obehagskänslor hos mig.

Så om jag blir förbannad på någon idag. Behöver jag skriva en inventering?  Jag tycker att bästa svar på det finns på steg 10. Jag ber Gud om förlåtelse och att Gud ska avlägsna min ilska och mina karaktärsdefekter, min del i det, ringer upp min sponsor eller någon annan i programmet och så gottgör jag om jag har handlat på mina brister och så vänder jag mig utåt. Gör någonting för någon annan. Service ❤

Men om jag fortfarande är förbannad nästa dag då? Ja, då tror jag att det finns någonting jag behöver se hos mig själv. Då har jag en möjlighet att växa genom att titta på mig själv. (Göra en inventering, steg 4-9) Till nästa dag har jag ju redan hunnit oftast fånga upp mitt harm på steg 11 kvällsinventering.

Sedan är det tillfällen där jag är så himla intellektuell. För smart för mitt eget bästa helt enkelt. Haha. Jag går på intelligens och mitt andliga högmod tills det gör tillräckligt ont och jag släpper in Gud igen och villigheten att kapitulera igen och titta på mig själv.

Vilket fantastiskt program! Jag har inte haft ett enda problem som någon av mina systrar inte haft erfarenhet av. Jag behöver inte stånga mig blodig längre och göra på mitt sätt. Jag kan lägga ner armarna och be om hjälp.

Thank you God for the desperation!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s