Mirakel genom dom 12-stegen

Att vakna denna morgon, utan kaotiska känslor, tankar och krav (besatthet) som hörde ihop med det aktiva. ÄR INTE DETTA ETT MIRAKEL? Att få vakna i kärlek – känna kärlek, vara kärlek, ge kärlek och få kärlek. Och med en inre känsla av att hjärtat är vidöppet, vägen är helt fri och bred.555147_145658988934035_50924470_n

Det är det verkligen, för mig. Ett mirakel. Det är något jag absolut inte kan eller kunde klara själv – att slippa känna besattheten! Att slippa dricka, att slippa döva mig, att slippa må så förfärligt dåligt. Se hela det äldre inlägget här

Varför jag valde att dela med mig av detta är att jag är där nu! Jag känner allt det där! Mitt liv är mirakel genom AA:s lösning, dom 12 stegen!

För mer är 900 dagar sedan klarade jag inte av att leva. Att försöka överleva var för mycket. Jag var deprimerad, ångestfylld, otroligt trött och hade ingen livslust. Jag trodde att det var min lott här i livet. Jag hade en massa problem men ingen lösning. Jag hade försökt med allt som stod i min makt. Jag ville inte längre.

Det var då jag hittade eller egentligen blev vägledd till AA. Jag hade ju ingen aning om att mitt drickande hade något med mina problem att göra. Jag var ju utmattad, deprimerad och hade nyligen fått en ADHD-diagnos, så det var så det skulle var trodde jag. Tills jag fick höra om AA:s definition av alkoholism. Att det inte handlade om hur ofta jag drack eller hur mycket, utan vad som hände med mig när jag drack. Jag fick höra att alkoholism är en sjukdom och alkoholen bara ett symptom. Roten till sjukdomen finns inom mig.

Så idag är mitt liv ett mirakel. Först av allt att jag är vid liv. Jag lever, inte bara överlever. Mitt liv idag är någonting som jag aldrig ens hade kunnat tänka mig för. Och viktigast av allt: besattheten till alkohol är borta. Jag har och har inte haft ett sug att dricka på över 2 år.

Kunde jag göra detta själv? Nej. Genom dom 12-stegen tillsammans med min sponsor, fick jag nåden, nåden att släppa in Gud (min högre kraft) i mitt liv och låta honom att verka genom mig och göra det jag inte kan göra själv. Genom dom 12-stegen, arbetet med mig själv, får kärleken strömma in och genom mig, Gud får använda mig som redskap. Min del är att göra stegarbetet, att hålla mig ur vägen för Gud.

Jag förväntar mig ingenting tillbaka. Men jag får tillbaka mer än jag någonsin kan förstå. Jag får välja kärlek istället för rädsla. Jag får vara en kanal till Guds kärlek och planer. Jag behöver inte veta något, bara vara öppen och låta saker och ting ske och göra det jag tror är Guds vilja med mig just nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s