Call God on your heartphone

Call God on your heartphone

Jag har gått med en irritation och ilska under helgen. Inte kunnat få tag i vad den står för. Har misstänkt att det handlar om mig, så klart. 

Hur får jag tag i orsaken då? Med hjälp av Gud. Att handla i programmet. Steg 1-3. En snabb inventering i huvudet, bön om att få vara ärlig. Bön om att få vara till nytta för andra. Bön att bli befriad av mina karaktärsdefekter. Och boom, landar allt i mitt knä med klarsyn.

Jag vill att det ska vara så. Jag vill att han eller hon ska göra si. Jag får inte ihop det här och orkar inte med det där. Jag vet minsann bäst. Ja ni ser! Jag går på min egen kraft. Jag drivs av min själviskhet och högmod. Jag är rädd att inte ha kontroll och inte hinna med, räcka till och går på min självtillit. Försöker fixa mig själv, andra och allt runt omkring mig. Jag söker trygghet i att handla saker.

Nä du, jag läser SB s.216-217. Alltid en väg för  Guds att verka i mig. Jag ber för mina rädslor och skriver ner Guds vägledning för mig. Jag ringer min sponsor och är omutlig ärlig. Jag tar steg 6-7  som det står i SB s. 97. Och jag gottgör där jag har skadat, lever en förändring. Jag vänder mig utåt, gör någonting för någon annan, hjälper någon.  

” Fortsatt att se upp med själviskhet, oärlighet, harm och rädsla. När de här egenskaperna dyker upp, ber vi genast Gud att avlägsna dem. Vi diskuterar dem omedelbart med någon och gottgör snabbt dem som vi eventuellt har sårat. Sedan riktat vi resolut tankarna mot någon som vi kan hjälpa. Kärlek ovh tolerans är nyckelord i våra levnadsregler. ” SB s. 105 Steg 10.

Jag har fått ett andligt handlingsprogram. Jag behöver göra det som föreslås i SB, dom förslagen som är numererade från 1 till 12, om jag ska kunna vara till störst nytta för Gud och mina medmänniskor. Och om jag önskar att få leva ett liv bortom mina vildaste drömmar som jag idag har. 

Hittills har jag alltid fått villigheten till att handla och vara ärlig när jag har bett om det. 

Tack gode Gud! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s