SWECY SWECY SWECY 

SWECY SWECY SWECY 

 PAA PAA PAA!

Hi x! We love you x! Lots and lots and lots! And whooooooooole bunches! Whoa! ❤️😊 Så här välkomnades talare på huvudmöten.

Jag har alltså deltagit på min första YPAA konvent ( Young people in AA) SWECYPAA (Swedish convention of young people in AA) i Göteborg denna helg.

Sedan jag var liten har jag känt mig annorlunda och utanför. Jag visste aldrig hur jag skulle vara, vem jag var. Jag kunde inte skapa nära relationer till andra tjejer/kvinnor. Jag kände mig fel och var fruktansvärt rädd att bli avvisad och inte få vara med. Och det blev jag också just pga mina rädslor och min självupptagenhet. 

Jag kom till AA för 1000 dagar sedan. Till YPAA. Jag var 38, inte ung men inte gammal heller. Jag gick upp för en lååång trappa och var livrädd. Jag hade precis fått insikt om att alkoholen nog hade något att göra med mina problem i livet. 

Vad jag mötte i rummet i slutet av trappan hade jag inte förväntat mig! Jag hade visserligen hört talas om AA och deltagit som en vän på ett möte tidigare men det här var något helt annorlunda. 

Jag möttes av levnadsglada stjärnögda fräscha män och kvinnor i olika åldrar. Jag välkomnades varmt. Jag kände direkt att här finns det någonting som jag har sökt hela mitt liv. Jag ville också vara så glad och fräsch med glittriga ögon. Så kände jag mig inte då kan jag lova!

Mötet gick till så att jag fick höra om AA:s lösning för sjukdomen alkoholism, dom 12 stegen. Om sponsorskap, att fråga en kvinna som har någonting jag vill ha om hon kan ta mig genom dom stegen som finns i den blåa boken som kallas för Stora boken. Och jag kunde identifiera mig med andra som var på mötet. Jag fick höra att trots att jag inte drack så ofta och så stora mängder, kunde jag vara alkoholist. Att AA:s definition av alkoholism handlar inte om hur ofta jag dricker eller hur mycket utan vad är det som händer med mig när jag får i mig alkohol eller när jag inte får dricka. 

Jag kunde äntligen identifiera mig med någon i livet. Jag kunde säga att ja jag heter x och jag är en alkoholist. Jag kände att för första gången i mitt liv är jag ”hemma”. Jag kände mig accepterad och älskad just där och då precis som jag var. 

Denna helg har jag delat rum med 2 fantastiska kvinnor. Jag har inte behövt känna mig fel med dem. Jag har kunnat vara mig själv utan alkohol.

Jag har umgåtts hela helgen med kvinnor och män i olika åldrar. Ja, jag har varit rädd och känt mig utanför en kort stund. Tills jag insåg att det handlade om min självupptagenhet. Illusionen, inte verkligheten. Dessa lögner jag intalat mig själv så länge. De dyker upp om och om igen. Men jag har en lösning! Jag kan handla i programmet, alltså använda dom 12 stegen. Vända mig till min Gud som jag väljer att kalla min högre makt, och låta Gud ta över.

” Det gör inget om jag är rädd för Gud är modig” 

– R 

Mitt jobb är att genom dom 12 stegen, ställa undan Me myself and I så att Gud får göra sitt genom mig och med mig för andra.

Den här helgen har lärt mig enormt mycket om mig själv igen, hur min sjukdom alkoholism tar sig i uttryck. Och jag väljer att vara transparent och sårbar om det. Jag inser att det finns andra nu som vill ha det jag har och för mig är det viktigt att visa att jag är bara en människa precis som alla andra med fel och brister och hooooole bunch of karaktärsdefekter. Jag är bara en alkis bland alla andra alkisar, tack gode Gud! 

Jag kommer att delta på andra YPAA konvent. Vi behöver SWECYPAA. Unga behöver identifiera sig med andra för att hitta en lösning på sin sjukdom alkoholism tidigt. 

Jag är ansvarig,

När helst, 

Var helst,

Någon ber om hjälp,

Vill jag att AA ska finnas till hands,

Det är jag ansvarig för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s