Att släppa taget om mitt gamla jag

Dagens Dagliga reflexioner handlar om min villighet att låta Gud befria mig från allt det som jag har erkänt är förkastligt, steg 6. Är jag beredd, har jag utelämnat någonting? 

I dagens text kallas steg 6 som det sista ”förberedande” steget. Jag måste bestämma mig om jag verkligen är beredd att förändras. Är jag det? Att släppa taget om mitt gamla jag och leva i nykterhet och förändring? 

Första gången jag var på steg 6 fanns det ingen tvekan om min villighet. Allt det jag hade sett i min 4e steg vill jag bli av med. Jag ville inte vara den personen längre. 

Men med tiden känns det som mitt ego har blivit mer subtil och svår. Eller så har jag fått mer insikt. Oavsett, kan jag sitta fast ett tag i steg 6. Samtidigt som jag sitter fast i stegen 1-3. Alltså jag på min egen kraft. 

Smärtan tar mig alltid till villigheten. Desperationen och påminnelsen om hur det var. Guds nåd.

Jag bestämde när jag skaffade mig en sponsor och började med stegen att göra vad som helst för att besegra den här sjukdomen alkoholism. Genom att jag tillämpar programmets alla steg, får jag en tidsfrist, en dag i taget att få vara nykter. Gud gör det möjligt, att jag får minnas hur det var. Min sjukdom gör att jag kan inte själv påminna mig om det lidandet och dom konsekvenser jag fick. Det är den mentala delen i sjukdomen. 

Så idag är jag villig att släppa taget om mig som jag var för en minut sedan. Jag är villig trots att jag inte vill.

 Jag ber, Älskade Gud, jag förstår inte din plan för mig, men jag är redo, jag är villig att vara din redskap. Använd mig där du behöver mig, gör med mig som du vill. Låt mig vara din verktyg i kärlek. Låt mitt jag stiga åt sidan när jag tar emot din kraft och du flöder genom mig. Jag är inte jag, jag är du. Amen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s