Mark H talar om meditation i steg 11

Ännu ett vackert inlägg ❤

När jag väl har grundat min plattform, från djupet av mitt innersta förstått att jag alkoholist och att jag inte på egen kraft kan besegra sjukdomen utan behöver något mycket starkare och större (steg 1-3) och när jag sedan städat upp hos mig själv, skalat av lager av illusion om vem jag är och hittat mig själv lite mer ärligt och rättat till det som har blivit tokigt (steg 4-9) så börjar jag leva i stegen på daglig basis (steg 10-12).

I steg 11, där söker jag en daglig kontakt med en kraft större än mig själv för att jag behöver kraften och behöver fördjupa den – verktygen bön och meditation.

Vad är bön? Vad är meditation? En bra förklaring som jag förstod är att be är att tala med Gud (eller vad jag väljer att kalla den kraft som är större än mig själv, något omänskligt) och meditera är att lyssna på Gud.

Jag behöver guidning, bli visad min dagliga väg – för att inte gå ut i dagen med ett ego stort som ett hus och tro att jag klarar resan på egen kraft. Min sjukdom är så stark och lurig, den talar till mig, får mig att tro att mina kloka tankar är friska – jag väljer att försöka lyssna utåt, eller inåt, ber att få bli rensad på mitt eget inre tjatter (och genom bön i steg 3 och 7) och den handlingen ger mig möjlighet att lyssna på kraften och möjliggör att jag kan använda mitt (? om det nu är mitt) eget förstånd.

Mark H är en fantastisk talare, vid en stund över – lyssna gärna på detta! http://www.youtube.com/watch?v=qZe8KS1Sx94
Kram och kärlek hela dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s