Öppen för förändring

Dagens reflexioner handlar om självprövning, självrannsakan, det nya synsättet jag lärde mig i AA. Att jag genom att att använda AA:s verktyg kan bli kvitt det gamla livet som inte fungerade och ta emot det nya livet som fungerar i alla omständigheter.

Men här finns ett krux, att jag får uppskov en dag i taget, på villkor att jag sköter min själsliga hälsa och strävar efter tillväxt, inte fullkomlighet. Villighet, öppet sinnelag och ärlighet. Dom tre orden som har följt mig sedan början i AA.

” Några av oss försökte hålla fast vid våra gamla föreställingar med påföljd att resultatet uteblev tills vi övergav dem fullständigt. ” SB s. 82 Alltså håller jag fast vid mina egna förutfattade meningar, tror mig veta,kunna mm uteblir mitt tillfrisknande. Jag gör fortfarande på mitt sätt.

Det jag behöver göra för att ta del av kärlek, nåd, hopp, glädje, lycka, är att ge upp mitt gamla levnadssätt framför min högre kraft som jag väljer att kalla Gud.

Det här är inte helt enkelt varje dag! Vissa dagar tror jag mig ha släppt mitt gamla sätt och tror mig följa Guds vilja med mig. När jag sedan får insikt, genom steg 10-11, att jag har gått på min egen kraft, igen! Men villighet, att jag är villig att göra mitt bästa. Jag misslyckas och gör fel, men jag gör mitt bästa just nu.

Steg 6 för mig handlar just en ödmjuk villighet inför att jag vet faktiskt inte vad som är bäst för mig, en stor ödmjukhet inför vetskapen att jag har en dödlig progressiv sjukdom och det är ett mirakel att jag lever idag och har ett fantastiskt liv!

Tack gode Gud för AA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s