Genom smärtan

Genom smärtan

I ett par veckor har jag känt mig lite låg, inte så att det har påverkat på min lycka och glädje. jättemycket.  Men en känsla av att någonting ”fattas”. Inte riktigt samma sprudlande glädje och tacksamhet och ödmjukhet inför livet.

Jag vill ju inte känna smärta. Men utan smärta växer jag inte i andlighet. Utan smärta sker inga förändringar. Och smärta har det varit av och till. Jag har inventerat och gottgjort och gjort förändring, men ändå kvarstod känslan av att ”leva i en bubbla” till och från.

Det har hänt saker som jag inte har del i och saker som jag har del i som är smärtsamma. Gud kräver mig aldrig mer än jag kan hantera, det tror jag verkligen på, men när jag är mitt i det så känns det som Han verkligen  kräver alldeles för mycket av mig! Samtidigt som jag vet att det går över och att det finns en lärdom i allt detta för mig och genom det för andra. Gud tar inte mig genom saker och smärta för min skull, utan för sin plan, för att använda mig som Hans redskap. Det glömmer jag när det gör ont.

Så i ett par dagar har det känts ännu jobbigare, gjort mer ont. Gråt-dagar är här och då är den en ganska tydlig signal för mig att jag behöver se någonting. Jag har lätt att tycka synd om mig och slå på mig själv för jag har ingen svårighet att se att jag har drivits av mina karaktärsdefekter. Men magin här är att låta Gud hjälpa mig att bara se. Att sluta slå på mig själv. För det gör mig till ännu mindre nytta för andra.

Jag har fått uppleva för första gången att jag inte kan få ner min harm. En ovillighet, trotsighet, sorg. Tills jag nu sitter här och kanalen är öppen. Bön. Be om villighet, lämna över mig till Gud och låta honom göra genom mig det som behöver göras. En total maktlöshet. Smärtsamt, ja! Men en otrolig frihet att kunna skriva ner allt och få se det jag behöver se och komma vidare till seg 5-9.

Ingenting är för evigt. Allting går att rätta till. Jag är inte mina tankar. AA har en lösning som fungerar när livet är svårt!

Tack gode Gud för AA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s