Villig att släppa taget

Jag får alltid det jag behöver, när jag behöver det. När min högre kraft, som jag väljer att kalla Gud, anser att jag behöver det. Som just nu också, se här

Jag har arbetat med en inventering i helgen. Stångats, bett om villighet, öppet sinnelag och ärlighet, velat se och inte velat se, ja ”det vanliga” i 4:e steget haha!

Jag läste genom reflektioner från mitt allra första 4:e steg. Wow alltså! Jag såg att jag har tagit tillbaka vissa karaktärsdefekter/beteenden och främst gått in i gamla illusioner. Illusioner om mig själv, lögner om mig, hur dålig jag är och hur lite värd att älskas jag är. Utan att jag ens har sett det själv. Listig, falsk och stark är min sjukdom!

Jag läste även steg 6 och 7 i 12 steg och 12 traditioner. Det var ett tag sedan sist och dom är helt fantastiska! I SB finns väldigt lite text om dessa steg och 12 och 12 är för mig en bra komplement. Ödmjukheten som rättesnöre, största möjliga villighet jag kan uppbringa, så ärlig som jag förmår vara. Vägen till det andliga livet, inte fullkomlighet men träning mot det fullkomliga idealet som jag aldrig kan uppnå och som inte alls krävs från mig.

Om Gud kunde avlägsna min besatthet att dricka, kan Han avlägsna mina karaktärsdefekter? JA!

Jag kunde känna den enorma villigheten att bli av med allt det som blockerar mig från Gud. Jag kände mig ödmjuk och kunde ödmjukt be om Guds nåd. Jag är villig att verkligen arbeta för att leva min förändring. Jag är medveten om det hårda arbetet jag har framför mig, men jag vill vill vill inte vara fast i mitt ego, i min självupptagenhet, bekräftelse-sökande, högmod, själviskhet, egennytta mm.

I morse när jag läste andlig litteratur, en del av mitt 11-stegs morgonläsning, fick jag se ytterligare hinder hos mig. Gamla föreställning, förutfattade meningar och nästa ett magiskt tänkande, prestation, om jag bara gör så här så blir det så här. Och jag kunde lägga det också i händerna på Gud.

Som min sponsor sade igår, var morgon ny. Så genom Guds nåd, får jag var morgon ny. Jag behöver inte ta med mig gårdagen eller den gamla ryggsäcken på dagens resa. Jag kan packa ur den och börja med en lätt ryggsäck och fylla på den under dagen med det Gud vill att jag ska ha med mig idag.

Skala av. Tro mig veta mindre. Vara mindre. Äga mindre. Mindre me, myself and I. Kunna mindre. Jag vet inte vad som är bäst för mig och då vet jag verkligen inte vad som är bäst för någon annan! =D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s