Förändringen

Dagens dagliga reflexioner handlar om steg 8 och att jag ska städa min sida av gatan genom att gottgöra människor jag jag skadat. Men det är inte själva målet. Målet är att jag ska kunna vara till största möjliga nytta för Gud och mina medmänniskor, SB s. 98.

Jag var så rädd för återfall och det lidandet jag hade upplevt att min villighet tog mig till gottgörelser, att verkligen låta Gud transformera mig. Inte vara be om ursäkt.

I den amerikanska original boken, make amends, gottgöra, rätta till. För mig betyder det mycket mer än att säga förlåt.

Först av allt behöver jag steg 4-7 innan. Jag behovet se och i mitt hjärta känna och erkänna mina brister/karaktärsdefekter/fel/min del. Jag behöver vara villig att låta Gud avlägsna dem. Jag behovet be ödmjukt Gud att avlägsna dem. Inte när jag vill utan bär Gud tycker att det är dags.

Först när jag har gjort allt detta kan jag börja se på vad jag behöver förändra. Hur har jag skadat den andra personen? Vilka av min karaktärsdefekter har jag agerat på? Hur vill Gud att jag ska vara istället?

Här behöver jag min Gud i allra högsta grad och min sponsor för att inte ge mitt ego för stort spelrum. Mina rädslor kan hindra mig att gottgöra. Mina rättfärdiganden kan hindra mig. Därför behöver jag min sponsor och bön och meditation.

Risken att inte fullborda steg 8 och 9 är att jag dricker. Dricka för mig är att dö. Ingen liten motivation! Villighet ur desperation. Jag gör vad som helst för att besegra min sjukdom alkoholism!

Tack gode Gud för AA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s