Vad är mitt ansvar

Från Dagliga Reflexioner 7 oktober.

För mig har den här texten blivit en sanning genom egen erfarenhet. Varje gång jag stör mig på någon eller något, är det något hos mig själv som är hotad eller sårad. Jag kan inte acceptera verkligheten exakt som den är just då.

Jag hade mina invändningar i tysthet i början. Vad då, menar du att allt är mitt fel? Men andra gör ju så eller säger si. Tills poletten ramlade ner. Jag har inte med det att göra. Vad andra säger eller gör är deras sak, inte min.

Programmet lär mig att sätta handen framför näsan på mig och ta hand om det som finns innanför handen och släppa taget om allt utanför. It’s not my business!

Så varje gång jag blir arg, irriterad, rädd, ledsen, inventerar jag mig själv, inte den andra. Det är mitt ansvar.

Hur fri vill du vara?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s