Kapitulation

Vaknar med så ont så ont. Egot dunkar på med alla rädslor, katastroftankar, slår på mig själv att jag inte kan vara den jag tycker att jag borde vara. Att jag har gjort fel och hela jag är fel. Får inte ihop mitt liv.

Vänder mig till min sponsor som kärleksfullt men tydligt vägleder mig till Gud. Nu. Möta känslan. Överlämna mig. Böja på nacken. Ja, jag kan inte själv. Jag står inte ut med mitt liv, med mina känslor och tankar just nu. Hjälp! Snälla kära Gud hjälp.

Kan inte känna mig älskad och värdefull när mitt ego dunkar på. Kanalen till Gud är blockerad. Men jag är alltid villig. Jag får vägledning till att inte låta egot ta utrymme utan söka Gud.

Min sponsor bemöter mig med kärlek och vägleder mig till lösningen, att söka Gud, möta Gud. Jag brottas med mig själv ett tag. Gråter, vågor av självömkan, ilska mot mig själv, rädslor, försök att tänka ut en lösning. Tills jag ser allt jag försökt fixa igen. Försökt kontrollera, tänka ut, prestera, manipulera, styra etc. Mitt problem är inte alkohol, mitt problem är jag själv (precis som min sponsor påminde mig om).

Jag kan inte själv. Jag kan inte ens kapitulera alldeles själv. För jag kan inte avslöja mitt självbedrägeri själv. Jag behöver hjälp. Av Gud och också genom min sponsor och andra.

Egot är separation från Gud. Känslan att vara oälskad och värdelös, fel, en illusion. Och fortfarande efter några år i programmet hamnar jag i den illusionen. Jag tror det är så det kommer att vara. Varför skulle vi annars behöva programmet?

Tack tack tack gode Gud för AA! Jag kan andas igen! Men jag ser hur mitt ego vill tänka ut, styra, planera, fixa och jag fortsätter att överlämna mig och låta Gud ta över. Let go let God!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s