Om oss

Kvinnor och tacksamma tillfrisknade nyktra alkoholister. Många paradoxer i en och samma mening! Vi är mycket mer än så men vår sjukdom var den direkta anledningen till att vi startade denna blogg. Tillfrisknar idag. Vi hälsar dig med kärlek välkommen till vår blogg, intressant och spännande att just du hittat hit!

Vi lever med skammens sjukdom, något som många inte vågar prata om, helst inte vill kännas vid. Betraktas som dålig karaktär bara, skärp till dig! Galenskap eller fyllbult på bänken. Tack och lov, idag så vet fler och fler att det är en sjukdom. Hade vi haft ett val, så hade vi valt att inte ha denna sjukdom, lika lite som en cancersjuk skulle valt den sjukdomen. Idag har vi accepterat detta faktum och hur underligt det än låter känner vi oss tacksamma för att vi är på denna resa – livet! Låter otroligt, men sant!

Vi gjorde tidigt ett val – ett val att berätta, att vara ärlig. Det är vår väg, vårt sätt att hantera våra nya liv i tillfrisknande. Alla har vi våra egna vägar som vi måste följa. Att få berätta och skriva har hjälpt oss oerhört mycket. Inga hemligheter, inget mörkt att gömma. Lagt korten på bordet. Så här såg det ut, detta hände och så här är det nu. Vi skriver inte för att få en klapp på axeln, inte för godkännande eller för uppmärksamhet. Vi skriver inte heller för att berätta om hur synd det är om oss. Vi skriver bara för att det gör oss gott. För att vi tror att det håller oss kvar där vi skall vara. Vi skriver också för att vi vill dela med oss, att det går att tillfriskna för detta till synes hopplösa tillstånd. Vi går AA’s väg, den enda väg som någonsin fungerat för oss, trots att vi gjort tusentals andra försök att sluta dricka. Det vi får genom AA och AA’s program är ett liv, ett riktigt gott härligt och kärleksfullt liv. Ett liv vi inte kunnat drömma om. Så oändligt mycket rikare än vi någonsin kunnat ens förstå att det kan vara. Idag försöker vi att vara i kärlek till alla, vara respektfulla mot andra, vänliga, kärleksfulla, omtänksamma och bevara andras anonymitet är självklart. Vi är anonyma på bloggen, för något annat skulle strida mot AA’s traditioner.  Vi utger oss inte för att vara experter, vetenskapsmän eller kunna allt vi skriver om. Vi är heller inga talesmän för AA även om det är den vägen vi går. Dock är vi den av alla som är expert på just oss eller försöker bli i alla fall. Vi välkomnar alla läsare att kommentera och ge kritik. Det finns massor som vi har att lära!

Vi lägger upp texter, reflekterande texter utifrån vått program men även sådant som vi finner hjälper oss eller ger oss någon form av god tanke eller insikt. Att dagligen hålla oss på denna vägen, via texter och gemenskapen är det vi vill göra, för vi vill inte insjukna i aktivt sjukdomsläge någonsin mer.

Vi har ingen skuld i att just vi har sjukdomen men vi är ansvariga för vårt tillfrisknande. GO RECOVERY! GO!

All kärlek och tack för att Du kommer hit och läser och vill dela resan i livet.

5 reaktioner på ”Om oss

 1. Hej.. Ville bara säga att det är starkt gjort att vara utlämnande såsom du är. Jag har samma sjukdom som du har och är även i ungefär samma ålder som du och vet hur svårt det kan vara. Du har en fin blogg här och jag hoppas den ger dig ett visst mått av utlopp för de tankar och känslor som jag vet att vi ibland har. 🙂

  Själv lever jag idag i lösningen och jobbar för närvarande i steg 4 med mina rädslor.. Lyckligare tror jag aldrig att jag känt mig.. Dels beror det nog på gemenskapen men stegarbetet ger mig en blick in i mig själv på ett sätt jag aldrig trodde var möjligt..

  Fortsätt skriva, jag kommer läsa.. 🙂

  /D

  1. Hej!

   Tack för att du tog dig tid att skriva och tack snälla för fina ord. Jaaa, bloggen är renande och tränande. I ärlighet, i ödmjukhet och dessutom delar jag med mig av det som jag så frikostigt fått. Det är ju bara då som jag kan behålla det. Ja, jag är öppen och rak, det är mycket enklare, faktiskt.

   Jag går AA’s väg och försöker leva i programmet och steg 10, 11 och 12 i alla mina angelägenheter och lösningen på mitt alkoholproblem har jag fått genom stegen för mitt eget tillfrisknande – det är de som gjorde att jag överlevde, för jag fick kraften. Jag är en stolt nykter alkoholist, mycket och saligt tacksam – AA medlem är jag inte publikt, därav av att bloggen är anonym.

   Jaaa, jag fortsätter att skriva – bearbetar massor här. Och jag går igenom mina svårigheter och problem – i lösningen, dvs AA’s 12 steg. Då är det liksom inga problem ;- ) Min egen erfarenhet är att ansträngningen i stegen är ett pyttejobb, i förhållande med att försöka klura ut saker själv. Framför allt tar stegen mig till kraften, som jag väljer att kalla Gud.

   Glad att höra att du arbetar på, 4;e steget – ja, en stor dos sanningar om sig själv – det kommer vara så värt det, bara fortsätt, även om du inte tror att det kommer fungera. För det gör det….Hur vet jag inte, men någonstans på vägen i stegarbetet händer det magiska. Ett helt nytt sätt att se världen och människor inträder…Glad, lycklig och fri!

   Massor av lycka till och igen tack! Vi hörs!

   Kram

 2. Hej
  Även om du inte gör detta för att få beröm, så tänkte jag iaf berömma dig. Jag har följt dig o dina texter ett bra tag nu och tycker inte det är mer än rätt att skriva och berätta att jag haft stor nytta av alla fina texter o bilder du använt dig av!!!!
  Jag vet också att flera med mig läser här och jag hoppas du orkar fortsätta ett bra tag till. Vi är många som uppskattar ditt gedigna arbete!!! Det är skönt att kunna läsa oavsett var jag är i världen utan att behöva släpa med böcker.
  Fortsatt lycka till – En dag i taget

  1. Hej Tonny,

   Tack så väldigt mycket för att du tar dig tid att skriva och läsa och tack för att jag får höra att bloggen har betydelse. Det betyder massor att höra detta!

   Med kramar och kärlek
   /HappyJoyousFree Nr 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s